KNAB rosina uzsākt kriminālvajāšanu pret ārvalsts privātpersonu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzsācis kriminālprocesu pret privātpersonu par kukuļdošanu (Krimināllikuma 323.panta pirmā daļa).

Privātpersona nodeva kukuli, dāvanu iesaiņojumu ar alkoholisko dzērienu un naudu 100 EUR apmērā, par būvatļaujas pagarināšanu kukuļdevēja interesēs.

Saistībā ar minēto noziedzīgo nodarījumu privātpersona atzīta par aizdomās turēto par kukuļdošanu.

Izmeklēšanas interesēs šobrīd plašāka informācija netiek sniegta.

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

323.pants. Kukuļdošana

(1) Par kukuļa, tas ir, materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu, došanu vai piedāvāšanu vai par kukuļa apsolīšanu pēc tā pieprasīšanas personiski vai ar starpnieku valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību kukuļdevēja, kukuļa piedāvātāja vai apsolītāja, vai citas personas interesēs, neatkarīgi no tā, vai nodotais, piedāvātais vai apsolītais kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai, —soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.