KNAB

Saskaņā ar Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā noteiktajām prasībām elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem, preses izdevumiem, reklāmas pakalpojumu sniedzējiem internetā vai publiskās vietās ir pienākums noteikt priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanas izcenojumus un nosūtīt tos publiskošanai līdz 2018.gada 9.maijam.

Preses izdevumiem, reklāmas pakalpojumu sniedzējiem internetā vai publiskās vietās ir pienākums noteikt priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanas izcenojumus un nosūtīt tos publiskošanai līdz 2018.gada 9.maijam.

Preses izdevumiem un reklāmas pakalpojumu sniedzējiem internetā vai publiskās vietās minētie priekšvēlēšanu aģitācijas materiāla izvietošanas izcenojumi ir jānosūta Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB), elektroniskiem plašsaziņas līdzekļiem - Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei.

Ja reklāmas izvietotāji šos izcenojumus nav nosūtījuši publiskošanai noteiktā termiņā, tad tiem priekšvēlēšanu periodā ir aizliegts par samaksu izvietot priekšvēlēšanu aģitācijas materiālus. Priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanas izcenojumi pēc to publiskošanas nav grozāmi. Aizliegts izvietot priekšvēlēšanu aģitācijas materiālus par augstāku vai zemāku cenu, nekā tas norādīts minētajos izcenojumos.

Līgumus par raidlaika piešķiršanu un priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanu aģitācijas veicēji vai to pilnvarotas personas slēdz tieši un nepastarpināti tikai ar reklāmas pakalpojumu sniedzēju.

Informāciju par priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izcenojumiem lūdzam iesniegt elektroniski - knab[at]knab.gov.lv, ja elektroniskais dokuments ir noformēts atbilstoši elektronisko dokumentu noformēšanai normatīvajos aktos noteiktajām prasībām, vai pa pastu – Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, Citadeles ielā 1, Rīgā, LV-1010.

Visa informācija par priekšvēlēšanu aģitāciju, tai skaitā aģitācijas limiti, kādus drīkst izlietot 2018.gada Saeimas vēlēšanu priekšvēlēšanu izdevumiem, atrodama KNAB mājas lapā sadaļā “Priekšvēlēšanu aģitācija”.