KNAB priekšniekam šodien trīs “ēnas”

Šogad karjeras izglītības pasākuma "Ēnu diena" ietvaros Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) viesojās trīs „ēnas”, kas, sekojot KNAB priekšnieka Jēkaba Straumes ikdienas darbiem, guva plašāku ieskatu par KNAB darbu.

KNAB priekšnieka J. Straumes „ēnas” bija divas Rīgas Franču liceja audzēknes - 12. klases skolniece Evelīna Stiene un 10. klases skolniece Annemarija Šmite, kā arī Rīgas 3. ģimnāzijas 10.klases skolnieks Rihards Reiniks.

Tiekoties ar KNAB „ēnām”, J. Straume izteica gandarījumu par jauniešu izvēli ēnot KNAB un novēlēja būt aktīviem vērotājiem, kā arī gūt atbildes uz saviem jautājumiem par KNAB.

“Ēnu” darba diena iesākās ar vizīti pie Ministru prezidenta Māra Kučinska. Tajā tika apspriestas izglītības iespējas, kā jaunieši varētu kļūt par zinošiem un kvalificētiem izmeklētājiem. „Ēnu” dienas kārtībā bija arī KNAB jaunās ēkas apmeklējums Citadeles ielā, uz kuru KNAB plāno pārcelties šī gada aprīlī. Topošajās KNAB telpās vēl norit remontdarbi, taču bija iespēja redzēt, kāds izskatīsies KNAB priekšnieka kabinets un citu darbinieku darba telpas, kā arī redzēt topošās nopratināšanas telpas. Jaunieši viesojās arī esošajās KNAB telpās, kur viņiem bija iespēja iepazīties ar KNAB ikdienas darbu un funkcijām. „Ēnas” tikās arī ar Izmeklēšanas nodaļas vadītāju, kas nedaudz atklāja noslēpumainā izmeklēšanas darba specifiku.

Noslēdzoties Ēnu dienai, jaunieši atzina, ka ir gandarīti par iespēju iepazīties ar KNAB amatpersonām un klātienē iepazīt viņu ikdienas darbu. “Ēnas” bija pārsteigtas par amatpersonu lielo darba apjomu un atbildību. Piemēram, Evelīna Stiene atzina, ka tā bija iespēja iepazīt daudz interesanta, saņemt izsmeļošas atbildes uz visiem uzdotajiem jautājumiem:" Šī bija vienkārši ideāli pavadīta diena! Es esmu guvusi daudz labu iespaidu.” Savukārt Annemarija Šmite atzīmēja, ka Ēnu diena bija tiešām interesanta, izglītojoša un motivējoša: "Noteikti iesaku visiem izbaudīt šo pieredzi. Mani iespaidi ir tikai pozitīvi.” Rihards Reiniks par Ēnu dienu teica: "Man bija liels prieks, ka varēju būt tieši KNAB priekšnieka “ēna”. Es iepazinos ar viņa darbu. Bija interesanti iepazīties ar visu KNAB, redzēt topošo ēku”.

mk1jpg.jpg (88,05 KB)

eka1.jpg (98,92 KB)

izmekl.jpg (180,15 KB)

ikskis.jpg (130,05 KB)

gala.jpg (98,03 KB)