KNAB pārstāvji tiekas ar Tadžikistānas tiesībsargājošo iestāžu darbiniekiem

Šodien, 22. martā, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārstāvji tikās ar Tadžikistānas tiesībsargājošo iestāžu delegāciju.

Tikšanās laikā KNAB izmeklēšanas nodaļas pārstāves viesiem prezentēja KNAB struktūru un funkcijas, kā arī pastāstīja par starptautisko sadarbību ar ārvalstu iestādēm, izmeklējot ar korupciju saistītos noziedzīgos nodarījumus.

Savukārt KNAB Stratēģiskās analīzes un politikas plānošanas speciālistes iepazīstināja ar KNAB veiktajiem uzdevumiem korupcijas novēršanas jomā – korupcijas risku analīze valsts pārvaldes izstrādātajos normatīvajos aktos, valsts amatpersonu darbības uzraudzība interešu konflikta novēršanā, kā arī sabiedrības informēšana un izglītošana par korupcijas un ētikas normām.

Viesi ar lielu interesi uzklausīja tiem sniegtās prezentācijas, ka arī uzdeva virkni interesējošus jautājumus, kas skāra Latvijas puses pieredzi procesuālo darbību veikšanā un darbā ar starptautiskās palīdzības lūgumiem. Īpaša interese bija par Latvijas likumdošanu, kas skar kriminālnoziegumu izmeklēšanu, kādas ir regulējošās normas, noteiktie termiņi un citi ierobežojumi.

Tadžikistānas tiesībsargājošo iestāžu pārstāvju vidū bija pārstāvji no Tadžikistānas Ģenerālprokuratūras, Nacionālās drošības komitejas un Valsts finanšu kontroles un korupcijas apkarošanas aģentūras. Vizītes ietvaros tiek apgūta Latvijas pieredze finanšu noziegumu un korupcijas apkarošanā, kā arī aktuālās tiesu sistēmas reformas.

Tadžikistānas vizīte norit Rīgas Juridiskās augstskolas organizētā projekta ietvaros sadarbībā ar LR Ārlietu ministriju, projektu finansē ASV valdība.

img_0252.jpg (152,61 KB)