KNAB izsaka pateicību ilggadējai priekšnieka vietniecei Ilzei Jurčai

Informējam, ka šodien ir pēdējā darba diena ilggadējai Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (turpmāk – KNAB) priekšnieka vietniecei Ilzei Jurčai, kura nolēmusi doties izdienas pensijā.  I.Jurča KNAB strādā kopš 2003.gada 3.marta, no 2003.gada 1.jūlija līdz 2012.gada 30.jūnijam pildīja Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas  vadītājas amata pienākumus un no 2012.gada 1.jūlija pilda KNAB  priekšnieka vietnieka pienākumus korupcijas novēršanas jautājumos. Laikā, kad KNAB priekšnieka amatu atstāja iepriekšējais KNAB vadītājs, bet konkursa komisija vēl nebija atradusi jauno KNAB priekšnieku, I.Jurča pildīja KNAB priekšnieka amata pienākumus.

Pildot nodaļas vadītāja un KNAB priekšnieka vietnieka amata pienākumus, I.Jurča līdztekus likumā „Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā”, kā arī citos normatīvajos aktos valsts amatpersonām noteikto papildu ierobežojumu un aizliegumu izpildes kontroles nodrošināšanai, sniegusi neskaitāmus priekšlikumus korupcijas un interešu konflikta novēršanai valsts pārvaldē, korupcijas novēršanas jautājumos pārstāvējusi KNAB Saeimā, Ministru kabinetā, kā citās iestādēs un ārvalstu institūcijās. Savas ilggadējās profesionālās darbības laikā I.Jurča Saeimā virzījusi daudzus būtiskus normatīvo aktu grozījumus, kuri ir arī priekšnosacījums pilnvērtīgai KNAB funkciju realizēšanai. Visbūtiskākie no tiem ir saistīti ar valsts amatpersonu darbības kontroli un interešu konflikta novēršanu, kas ir viena no apjomīgākajām KNAB darbības jomām, un kuras mērķis ir nodrošināt caurskatāmu valsts pārvaldes darbību sabiedrības interesēs.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, augstu novērtējot I.Jurčas profesionālo ieguldījumu, izsaka pateicību par ilggadējo, pašaizliedzīgo un godprātīgo darbu korupcijas novēršanā Latvijā.