KNAB

Kopš iedzīvotājiem ir pieejama mobilā lietotne “Ziņo KNAB!”, vērojama iedzīvotāju aktivitātes palielināšanās, ziņojot par iespējamiem priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem. Līdz šodienai, 28.septembrim, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (turpmāk – KNAB) mobilajā lietotnē saņēmis 886 ziņojumus, kas ir gandrīz uz pusi vairāk, nekā mēnesi iepriekš.

Mobilā lietotne “Ziņo KNAB!” sniedz iespēju ikvienam sabiedrības pārstāvim sadarboties ar KNAB, vienkāršā, ērtā un ātrā veidā nosūtot ziņojumu par iespējamiem priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem.

Atgādinām, ka lietotne “Ziņo KNAB!” ir pieejama personām, kuras izmanto mobilās ierīces ar Android vai iOS operētājsistēmu, un to ir iespējams lejupielādēt bez maksas App Store vai Google Play veikalos.

Pateicamies ikvienam “Ziņo KNAB!” lietotājam par līdzšinējo aktivitāti. Vienlaikus aicinām iedzīvotājus arī turpmāk, gan 13. Saeimas vēlēšanu priekšvēlēšanu periodā, gan vēlēšanu dienā, sniegt informāciju KNAB par iespējamiem priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem, izmantojot mobilo lietotni “Ziņo KNAB!”, kā arī citas iedzīvotāju rīcībā esošās ziņošanas iespējas.

Ar plašāku informāciju par mobilo lietotni aicinām iepazīties šeit. Savukārt ar detalizētāku priekšvēlēšanu aģitācijas ierobežojumu skaidrojumu aicinām iepazīties šeit.