KNAB

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) atkārtoti atgādina, lai saņemtu valsts budžeta finansējumu, politiskajām organizācijām (turpmāk - partijām), par kurām Saeimas vēlēšanās nobalsojuši vairāk nekā divi procenti vēlētāju, līdz 2018.gada 8.novembrim ir jāiesniedz KNAB rakstveida iesniegums.

Vēršam uzmanību - pēc 8.novembra iesniegumi netiks pieņemti. Līdz ar to, ja iesniegums netiks iesniegts līdz norādītajam termiņam, partija zaudēs tiesības uz valsts budžeta finansējumu.

Vienlaikus atgādinām, ka šajā iesniegumā jānorāda Latvijā reģistrētā kredītiestādē šim mērķim speciāli atvērtais partijas bankas konta numurs.

Saskaņā ar Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likuma  7. 1 panta pirmo un otro daļu valsts budžeta finansējumu piešķir politiskajai partijai vai apvienībai, par kuru iepriekšējās Saeimas vēlēšanās nobalsojuši vairāk nekā divi procenti vēlētāju, 0,71 euro apmērā kalendārā gada laikā par katru iegūto balsi. Valsts budžeta finansējumu piešķir uz četriem gadiem un izmaksā, sākot ar nākamo kalendāro gadu pēc Saeimas vēlēšanām, veicot tā izmaksu četras reizes gadā – līdz 15.janvārim, 15.aprīlim, 15.jūlijam un 15.oktobrim.