KNAB uzsācis kriminālprocesu par kukuļa pieprasīšanu

Tuvojoties 2019.gada 25.maijā plānotajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) informē, ka līdz 2018.gada 26.decembrim elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem, preses izdevumiem, reklāmas pakalpojumu sniedzējiem publiskās vietās un reklāmas pakalpojumu sniedzējiem internetā ir pienākums iesniegt publiskošanai priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanas izcenojumus.

Saskaņā ar Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā noteiktajām prasībām, preses izdevumiem, reklāmas pakalpojumu sniedzējiem publiskās lietošanas ārtelpās vai pret publiskās lietošanas ārtelpām un reklāmas pakalpojumu sniedzējiem internetā ir pienākums vismaz 150 dienas pirms vēlēšanu dienas nosūtīt KNAB priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanas izcenojumus, ieskaitot plānotās atlaides un atlaižu piemērošanas kritērijus, visam priekšvēlēšanu aģitācijas periodam. Tas nozīmē, ka preses izdevumiem un reklāmas pakalpojumu sniedzējiem internetā vai publiskās vietās minētie priekšvēlēšanu aģitācijas materiāla izvietošanas izcenojumi līdz 2018.gada 26.decembrim ir jāiesniedz KNAB. Iesniegtos izcenojumus KNAB nekavējoties publicēs savā mājaslapā internetā www.knab.gov.lv. Savukārt elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem augstāk minētie izcenojumi ir jānosūta Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP).

Ja reklāmas pakalpojumu sniedzējs priekšvēlēšanu aģitācijas izcenojumus noteiktajā termiņā nav iesniedzis, tam priekšvēlēšanu aģitācijas periodā ir aizliegts izvietot priekšvēlēšanu aģitācijas materiālus.

Priekšvēlēšanu aģitācijas periods pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām noteikts no 2019.gada 26.janvāra līdz 2019.gada 25.maijam.

Aicinām informāciju par priekšvēlēšanu aģitācijas izcenojumiem iesniegt elektroniskā veidā – knab@knab.gov.lv, ja elektroniskais dokuments ir noformēts atbilstoši elektronisko dokumentu noformēšanai normatīvajos aktos noteiktajām prasībām, vai pa pastu – Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, Citadeles ielā 1, Rīgā, LV-1010.