KNAB pieņēmis lēmumus par valsts budžeta finansējuma piešķiršanu politiskajām partijām

Šī gada novembrī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs uzsāka kriminālprocesu saistībā ar Rīgas pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” veiktajiem iepirkumiem. Vakar, 11.decembrī, kriminālprocesa ietvaros KNAB veica neatliekamās procesuālās darbības. Tika veiktas vairāk nekā trīsdesmit kratīšanas.

Šobrīd kriminālprocesā notiek aktīvs izmeklēšanas darbs, kura ietvaros KNAB sadarbojas arī ar ārvalstu partnerdienestiem, tai skaitā ar Polijas pretkorupcijas dienestu (CBA). Latvijā aizturētas sešas personas, Polijā – divas personas.

Biroja veikto procesuālo darbību mērķis ir izmeklēt iespējamo noziedzīgo nodarījumu, lai vainīgās personas likumā noteiktajā kārtībā tiktu sauktas pie atbildības par nozieguma izdarīšanu.

Detalizētāku informāciju par konkrēto kriminālprocesu KNAB sniegs, līdzko tas būs iespējams, nekaitējot izmeklēšanas interesēm.

Uzsveram, izmeklēšanas intereses ir svarīgas ne tikai birojam, bet arī visai sabiedrībai.

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Vēršam uzmanību, ka jebkurā kriminālprocesā iesaistītajām personām ir tiesības uz aizstāvību un atgādinām, ka nevainīguma prezumpciju piemēro visos kriminālprocesa posmos, t.i., sākot no brīža, kad persona tiek turēta aizdomās vai apsūdzēta, līdz brīdim, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta likumā noteiktajā kārtībā.