KNAB

Sekojot līdzi publiskajā telpā izskanējušajai informācijai, sniedzam skaidrojumu saistībā ar KNAB 2018.gada novembrī uzsākto kriminālprocesu par Rīgas pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” iepirkumiem un Polijas pretkorupcijas dienesta (CBA) publiskoto informāciju par CBA kriminālprocesu.

Kriminālprocess saistībā ar Rīgas pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” iepirkumiem uzsākts pēc KNAB iniciatīvas. Latvijas un Polijas pretkorupcijas iestāžu sadarbība notika jau pirms konkrētā kriminālprocesa uzsākšanas. KNAB saka lielu paldies Polijas pretkorupcijas dienestam (CBA) par sniegto atbalstu.

Uzsāktais kriminālprocess pierāda, ka KNAB, sadarbojoties ar starptautiskajiem partneriem, var sekmīgi atklāt un izmeklēt pārrobežu kukuļošanas gadījumus, tādējādi sasniedzot arī OECD Konvencijā par ārvalstu amatpersonu kukuļošanas apkarošanu starptautiskajos biznesa darījumos noteikto mērķi. Vienlaicīgi šīs lietas virzība ir motivācija KNAB turpmākajam darbam, jo īpaši attīstot sadarbību ar citu valstu partnerdienestiem.

Vēršam uzmanību, ka konkrētie KNAB un CBA kriminālprocesi ir divi atšķirīgi kriminālprocesi, kurus saista tikai izmeklēšanā iesaistītās personas. Līdz ar to lūdzam informāciju par CBA kriminālprocesu iegūt Polijas pretkorupcijas dienestā.

Ņemot vērā, ka KNAB uzsāktajā kriminālprocesā tiek veiktas apjomīgas sākotnējās un neatliekamās izmeklēšanas darbības, detalizētāku informāciju par konkrēto kriminālprocesu KNAB sniegs, līdzko tas būs iespējams, nekaitējot izmeklēšanas interesēm.