KNAB

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) uzsāktā kriminālprocesa ietvaros par kukuļa pieprasīšanu saistībā ar Daugavpils pilsētas domes veiktajām iepirkumu procedūrām būvniecības jomā š.g.18.decembrī KNAB aizturēja divas personas. Vakar, 19.decembrī, procesa virzītājs pieņēma lēmumu par vienas personas atbrīvošanu no īslaicīgās aizturēšanas izolatora. Šodien, 20.decembrī, tika pieņemts lēmums par otras personas atbrīvošanu no īslaicīgās aizturēšanas izolatora. Abām personām piemērots aizdomās turēto statuss.

Viena persona atzīta par aizdomās turēto par Krimināllikuma 320.panta  ceturtajā daļā (Kukuļņemšana) paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu.

Otra persona atzīta par aizdomās turēto par  Krimināllikuma 323.panta  pirmajā daļā (Kukuļdošana) paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu.

Abām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Vēršam uzmanību, ka jebkurā kriminālprocesā iesaistītajām personām ir tiesības uz aizstāvību un atgādinām, ka nevainīguma prezumpciju piemēro visos kriminālprocesa posmos, t.i., sākot no brīža, kad persona tiek turēta aizdomās vai apsūdzēta, līdz brīdim, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta likumā noteiktajā kārtībā.