KNAB

Rīt, 26.janvārī, Latvijā oficiāli sāksies 120 dienu ilgais priekšvēlēšanu aģitācijas periods pirms Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām.

Ņemot vērā, ka kārtējās EP vēlēšanas notiks 2019.gada 25.maijā, priekšvēlēšanu aģitācijas periods sāksies 26.janvārī un turpināsies līdz 25.maijam. Vēršam uzmanību, ka šī perioda laikā noteikti stingri ierobežojumi attiecībā uz priekšvēlēšanu aģitāciju, tostarp attiecībā uz priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanu. Ar informatīvo materiālu par priekšvēlēšanu aģitācijas ierobežojumiem aicinām iepazīties Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) mājas lapā: https://www.knab.gov.lv/sites/knab/files/article/lv_543647/info_mat_01062018_1.pdf.

Atgādinām, ka attiecībā uz apmaksātas priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanu elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos, preses izdevumos un publiskajās vietās, politiskajām partijām ir noteikti stingri ierobežojumi. Partijām atļauts izvietot apmaksātu priekšvēlēšanu aģitāciju tikai pie tiem reklāmas pakalpojumu sniedzējiem, kuri līdz 2018.gada 27.decembrim ir nodeklarējuši priekšvēlēšanu aģitācijas izcenojumus. Ar priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanas izcenojumiem iespējams iepazīties KNAB mājas lapā: https://www.knab.gov.lv/lv/finances/campaigning/price/.

Vienlaikus KNAB mājas lapā: https://www.knab.gov.lv/sites/knab/files/article/lv_543647/ep_limiti_25.05.2019.pdf publiskojis arī informāciju par summu apmēriem, kādus politiskās partijas drīkst izlietot EP vēlēšanu priekšvēlēšanu izdevumiem.