KNAB

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja ierosinātajā krimināllietā pret Rīgas domes nodibinājuma “Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs” amatpersonām procesa virzītājs piemērojis aizdomās turētā statusu trešajai kriminālprocesā iesaistītajai personai. Personai piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi - noteiktas nodarbošanās aizliegums, aizliegums izbraukt no valsts un aizliegums tuvoties noteiktām personām.

KNAB 13.maijā aizturēja divas personas, kuras atbilstoši kriminālprocesa normām atzītas par aizdomās turētajām, piemērojot ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus. Trešo personu KNAB aizturēja 28.maijā.

Šī gada 5.aprīlī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs uzsāka kriminālprocesu pret Rīgas domes nodibinājuma “Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs” amatpersonām par budžeta līdzekļu izšķērdēšanu, dokumentu viltošanu un viltotu dokumentu izmantošanu un krāpšanu. Šobrīd kriminālprocesā par aizdomās turētām atzītas trīs personas.

Kriminālprocesā izmeklēšana turpinās. Tiklīdz būs jauna publiski sniedzama informācija, informēsim par to sabiedrību.

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Vēršam uzmanību, ka jebkurā kriminālprocesā iesaistītajām personām ir tiesības uz aizstāvību, un atgādinām, ka nevainīguma prezumpciju piemēro visos kriminālprocesa posmos, t.i., sākot no brīža, kad persona tiek turēta aizdomās vai apsūdzēta, līdz brīdim, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta likumā noteiktajā kārtībā.