KNAB

Šodien, 14.augustā, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) iepazīšanās vizītē apmeklēja Slovākijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Ladislavs Babčans un Slovākijas Republikas vēstnieka vietnieks Adams Lesāks.

Vizītes ietvaros Slovākijas vēstniecības Latvijā pārstāvji tikās ar KNAB priekšnieku Jēkabu Straumi, priekšnieka vietnieku operatīvo darbību jautājumos Jāni Rozi un Pirmās pārvaldes priekšnieci Annu Aļošinu.

KNAB priekšnieks viesus iepazīstināja ar KNAB kompetences jomām, struktūru, galvenajām funkcijām un darba prioritātēm, kā arī KNAB pieredzi koruptīvu lietu izmeklēšanā un starptautiskās sadarbības jomā. Vienlaikus KNAB amatpersonas, skaidrojot un daloties pieredzē par KNAB kompetencē esošiem jautājumiem, sniedza atbildes uz Slovākijas vēstniecības Latvijā pārstāvjus interesējošiem jautājumiem.

Vizītes laikā tikšanās dalībnieki nonāca pie kopēja secinājuma, ka nepieciešams turpināt attīstīt abu valstu divpusējās attiecības, īpaši veicinot sadarbību korupcijas novēršanas un apkarošanas jomā.

img_2023_-_copy.jpg (2,42 MB)