KNAB

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs informē, ka KNAB ierosinātā kriminālprocesa ietvaros š.g. 21.augustā aizturētā Ogres novada domes amatpersona atbilstoši Kriminālprocesa likuma normām atzīta par aizdomās turēto. Amatpersonai piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, proti, aizliegums izbraukt no valsts un aizliegums tikties ar noteiktām personām.

Kā tika ziņots, iepriekš uzsāktā kriminālprocesa ietvaros KNAB 21.augustā veica neatliekamās procesuālās darbības un aizturēja Ogres novada domes amatpersonu saistībā ar, iespējams, izdarītiem noziedzīgiem nodarījumiem, par kuriem paredzēta atbildība Krimināllikuma 318.panta otrajā daļā, 177.panta pirmajā daļā un 275.panta pirmajā daļā.

Krimināllietas materiāli satur ziņas par to, ka Ogres novada domes amatpersona, iespējams, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, izkrāpa pašvaldības finanšu līdzekļus, izmantojot ārstniecības iestādes ārsta izsniegtu viltotu darba nespējas lapu.

Kriminālprocesā izmeklēšana turpinās, līdz ar to plašāku informāciju par kriminālprocesu KNAB šobrīd nevar sniegt.

Atbilstoši Kriminālprocesa likuma normām, KNAB nav tiesīgs sniegt informāciju par citām kriminālprocesā iesaistītajām personām.

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Vēršam uzmanību, ka jebkurā kriminālprocesā iesaistītajām personām ir tiesības uz aizstāvību, un atgādinām, ka nevainīguma prezumpciju piemēro visos kriminālprocesa posmos, t.i., sākot no brīža, kad persona tiek turēta aizdomās vai apsūdzēta, līdz brīdim, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta likumā noteiktajā kārtībā.