Informatīvie ziņojumi
KNAB

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) informē, ka šodien, 5.novembrī, iepriekš uzsākta kriminālprocesa ietvaros KNAB veic neatliekamās kriminālprocesuālās darbības, tai skaitā sankcionētas kratīšanas.

Kriminālprocess uzsākts š.g. 4.oktobrī pēc Krimināllikuma 327.panta otrās daļas, proti, par dienesta viltojumu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

Skrupuloza operatīvā un analītiskā darba rezultātā KNAB ieguva ziņas, kas liecina, ka laika periodā no 2019.gada 6.augusta līdz 7.augustam četras Preiļu novada domes amatpersonas ar vēl divu Preiļu novada domes amatpersonu atbalstu, iespējams, viltojušas aktu par atjaunotās Preiļu novada domes ēkas pieņemšanu ekspluatācijā. Preiļu novada domes amatpersonas minēto aktu 2019.gada 7.augustā uzrādījušas Būvniecības valsts kontroles biroja būvinspektorei, kas veica būves ārpuskārtas pārbaudi.

Šobrīd tiesības uz aizstāvību ir sešām personām, no kurām četras personas ir aizturētas. Saskaņā ar Kriminālprocesa likumā noteikto, par drošības līdzekļu piemērošanu procesa virzītājs lems 48 stundu laikā.

Izmeklēšanas interesēs plašāku informāciju par konkrēto kriminālprocesu KNAB šobrīd nevar sniegt.

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Vēršam uzmanību, ka jebkurā kriminālprocesā iesaistītajām personām ir tiesības uz aizstāvību un atgādinām, ka nevainīguma prezumpciju piemēro visos kriminālprocesa posmos, t.i., sākot no brīža, kad persona tiek turēta aizdomās vai apsūdzēta, līdz brīdim, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta likumā noteiktajā kārtībā.