Izglītošana
KNAB

Šodien, 2.decembrī, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) pieredzes apmaiņas vizītē viesojās Albānijas politisko partiju, Centrālās vēlēšanu komisijas, Pilsoniskās sabiedrības un plašsaziņas līdzekļu pārstāvji.

Vizītes ietvaros Albānijas delegācija tikās ar KNAB priekšnieka vietnieci izmeklēšanas darbību jautājumos Inetu Cīruli un pārstāvjiem no Trešās pārvaldes Pirmās nodaļas (Politisko organizāciju finansēšanas pārkāpumu izmeklēšanas nodaļas), kā arī Lolitu Čigāni.

Albānijas delegācija iepazinās ar KNAB darba specifiku, tostarp kompetences jomām, struktūru un galvenajām funkcijām politisko partiju finansēšanas uzraudzības un kontroles jomā, kā arī normatīvajiem aktiem, kas regulē ar partiju finansēšanu saistītos jautājumus.

Viesi šobrīd atrodas Latvijā, lai iepazītos ar labo praksi un izaicinājumiem partiju finanšu darbības pārredzamības nodrošināšanā un gūtu ieskatu jautājumos par politisko partiju finansēšanas uzraudzību un kontroli, tajā skaitā iepazītos ar KNAB un citu institūciju sadarbību šajā jomā.

Vizītes laikā tikšanās dalībnieki nonāca pie kopēja secinājuma, ka nepieciešams turpināt attīstīt abu valstu divpusējās attiecības, īpaši veicinot sadarbību un turpinot dalīties pieredzē politisko partiju finansēšanas jomā.

img_2523.jpg (4,36 MB)