Izglītošana
KNAB

No š.g. 6. līdz 8.martam Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadība piedalījās ikgadējā starptautiskajā pretkorupcijas iestāžu konferencē “Korupcijas novēršana Baltijas reģionā”.

Ikgadējā konferencē, kas šoreiz norisinājās Lietuvā, piedalījās Lietuvas Īpašās izmeklēšanas dienesta (STT), Igaunijas Iekšējās drošības dienesta (KAPO), Igaunijas Policijas un robežsardzes pārvaldes (Politsei-ja Piirivalveamet) Korupcijas noziegumu biroja, Polijas Pretkorupcijas dienesta (CBA) un EUROPOL pārstāvji.

Konferences ietvaros norisinājās viedokļu apmaiņa par korupcijas ietekmi un tās saistību ar noziegumiem, kuru izmeklēšanas koordinācija ir EUROPOL kompetencē. Diskusijās tika atzīmēts, ka korupcija veicina arī tādus noziedzīgus nodarījumus kā organizēto noziedzību, krāpšanu finanšu un nodokļu jomā, nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju.

Tāpat konferences dalībnieki pārrunāja jautājumus par pretkorupcijas iniciatīvām Baltijas reģionā, līdzšinējo starpinstitucionālo sadarbību un iespējamiem sadarbības virzieniem nākotnē.

KNAB izsaka pateicību Lietuvas kolēģiem par ikgadējās starptautiskās konferences organizēšanu, un pateicas par sadarbību visām institūcijām, kas sadarbojas ar KNAB korupcijas novēršanā un apkarošanā.

dsc_0014.jpg (1,04 MB)

09.03.2020.jpeg (192,45 KB)