Korupcijas novēršana
KNAB

Šodien, 24. jūlijā, ģenerālprokurors Juris Stukāns viesojās Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (turpmāk – KNAB), lai iepazītos ar priekšnieku Jēkabu Straumi un viņa komandu un uzklausītu biroja aktualitātes, darbības virzienus un prioritātes.

Vizītes laikā KNAB vadība iepazīstināja ar savu darbu un pastāstīja par līdzšinējo sadarbību. Tāpat abi vadītāji vienojās par tiešu ģenerālprokurora līdzdalību un ciešu sadarbību pirmstiesas procesā.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieks J. Straume: “Iedzīvotāji ir viens no svarīgākajiem sabiedrotajiem, lai valstī efektīvi apkarotu kukuļošanu. Pilnvērtīgs sabiedrības atbalsts šajā cīņā ir panākams tikai tad, ja kukuļotāji saņem ātru un reālu sodu par pieļautajiem pārkāpumiem. Šodien KNAB vārdā Stukāna kungam apliecināju, ka atbalstām jaunieceltā ģenerālprokurora iniciatīvas, tajā skaitā par uzlabojumiem pirmstiesas izmeklēšanas procesā starp KNAB un prokuratūrām, lai veicinātu efektīvāku korupcijas apkarošanu.”

Kā norāda J. Stukāns: “Šobrīd jau esmu iepazinis vairāku izmeklēšanas iestāžu darbu. KNAB ir iestāde, kas pamatā apkaro un izmeklē korupciju valstī, viņu darbs nesaraujami saistīts ar valsts labklājību, tāpēc pārrunājām iespējas, kā padarīt efektīvāku cīņu ar kukuļošanu. Finanšu un ar korupciju saistīto noziegumu izmeklēšana ir mana prioritāte, tāpēc KNAB darbs būs manā dienas kārtībā.”

Avots: Latvijas Republikas Prokuratūra