No 7. līdz 8.jūnijam Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārstāvji apmeklē Franciju, lai iepazītos ar tās pieredzi korupcijas novēršanā un apkarošanā.

Divu dienu vizītes ietvaros KNAB pārstāvjiem paredzētas tikšanās ar Francijas Korupcijas novēršanas dienesta vadību un ar korupcijas apkarošanu saistītu tiesībsargājošo iestāžu pārstāvjiem.

Tikšanās laikā KNAB pārstāvji iepazīsies ar Francijas pieredzi dažādos korupcijas apkarošanas jautājumos, piemēram, finanšu pārkāpumu atklāšana un izmeklēšana, nelegāli iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršana, tiesībsargājošo iestāžu iekšējās kontroles nodrošināšana.

Savukārt Korupcijas novēršanas dienests Francijā izveidots 1993.gadā un tā galvenie darbības virzieni ir informācijas apkopošana un korupcijas gadījumu analīze, interešu konfliktu novēršana, korupcijas riskam pakļauto jomu noteikšana, priekšlikumu un rekomendāciju izstrādāšana korupcijas novēršanā, t.sk. apmācību kursu organizēšana dažādu tiesībsargājošo iestāžu pārstāvjiem.

Vizītes ietvaros KNAB pārstāvji tiksies arī ar Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) pretkorupcijas vienības pārstāvjiem.

Pieredzes apmaiņas vizīte organizēta sadarbībā ar Francijas vēstniecību Latvijā.