Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbinieki 14.oktobrī par kukuļa 650 Ls apmērā pieprasīšanu un saņemšanu aizturējuši 1958. gadā dzimušo Rīgas Galvenās policijas pārvaldes 25.nodaļas darbinieku Vladimiru, kurš tiesībsargājošajās institūcijās ir nostrādājis vairāk kā 20 gadus.

Par kukuļa pieprasīšanas un saņemšanas faktu Birojs ierosinājis krimināllietu pēc Krimināllikuma 320.panta (Kukuļņemšana) otrās daļas.

Biroja rīcībā nonākusī informācija liecināja, ka policists Vladimirs pieprasīja naudu no kāda jaunieša tēva par to, lai tiktu slēpta daļa no šī jaunieša iespējamajiem izdarītajiem noziedzīgajiem nodarījumiem. Aizturēšana notikusi Rīgā tieši pēc naudas summas saņemšanas. Šobrīd aizturētā persona ievietota īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

____________________________________

320.pants. Kukuļņemšana

(1) Par kukuļa pieņemšanu, tas ir, par materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu, to piedāvājuma apzināti prettiesisku pieņemšanu, ko izdarījusi valsts amatpersona pati vai ar starpnieku, par kādas darbības izdarīšanu vai neizdarīšanu kukuļdevēja vai kukuļa piedāvātāja, vai citas personas interesēs, izmantojot savu dienesta stāvokli, - soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

(2) Par tādām pašām darbībām, ja tās izdarītas atkārtoti vai lielā apmērā vai ja kukulis pieprasīts, - soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu.