Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs sadarbībā ar Vācijas federālās kriminālpolicijas pārvaldi no 17. līdz 19.septembrim rīko semināru "Korupcijas atpazīšana, izmeklēšana un apsūdzības celšana. Vācijas pieredzes pārņemšanas iespējas".

Semināra mērķis ir uzlabot korupcijas noziegumu izmeklēšanas kvalitāti, veicinot izpratni par koruptīvo noziegumu izmeklēšanas un apkarošanas nozīmi gan vienas valsts ietvaros, gan starptautiskā līmenī.

Semināra ietvaros Latvijas un Vācijas eksperti sniegs informāciju par korupcijas konstatēšanas, izmeklēšanas un apsūdzības celšanas procesu norisi un ar tiem saistītajām problēmām. Vācijas pārstāvji iepazīstinās semināra dalībniekus ar savas valsts pieredzi korupcijas atpazīšanā un apkarošanā, kā arī Eiropas Savienības likumdošanu pretkorupcijas jautājumos. Vācijas kriminālpolicijas speciālisti iepazīstinās arī ar koruptīvo noziegumu izmeklēšanas gaitā izmantotajām metodēm no aizdomu veidošanās brīža līdz iegūto pierādījumu nodošanai tiesā. Semināra ietvaros paredzētas diskusijas par Eiropas Savienības prasībām korupcijas novēršanas un apkarošanas jomā.

No Latvijas puses seminārā piedalās pārstāvji no Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes, Drošības policijas, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja, Valsts ieņēmumu dienesta, Galvenās Muitas pārvaldes, Valsts administrācijas skolas, kā arī tiesu varas pārstāvji.

Trīs dienu seminārs notiek Rīgā, Gētes institūta telpās Torņu ielā 1, sākums katru dienu pulksten 9.