Šodien, 22. jūlijā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) rīkoja Ārvalstu padomnieku grupas sanāksmi, lai informētu ārvalstu vēstniecību un starptautisko organizāciju pārstāvjus par KNAB darbību.

Sanāksmes laikā KNAB priekšnieks Aleksejs Loskutovs un priekšnieka vietniece Juta Strīķe iepazīstināja ārvalstu pārstāvjus ar galvenajiem KNAB darba rezultātiem 2004. gada 1. pusgadā - atklātajiem koruptīvajiem noziedzīgajiem nodarījumiem, kā arī ar rezultātiem amatpersonu darbības un politisko organizāciju finansēšanas noteikumu kontrolē.

Ārvalstu padomnieku grupas sanāksmē šodien piedalījās KNAB Sabiedriskās konsultatīvās padomes priekšsēdētājs Valts Kalniņš, kurš informēja vēstniekus par padomes darbības virzieniem un pirmajās divās sēdēs apspriesto.

Ārvalstu pārstāvji aktīvi interesējās par dažādām KNAB darbības jomām, uzdeva jautājumus par sasniegtajiem darba rezultātiem un lūdza sniegt to izvērtējumu, tāpat vēstniekiem bija interese par to kā tiks attīstīta sistēmiska korupcijas novēršana, kādi ir KNAB nākotnes plāni un darba prioritātes.

Ārvalstu padomnieku grupa (Foreign Advisory Panel) tika izveidota neilgi pēc KNAB darbības uzsākšanas, tajā aicināti piedalīties vēstniecību, pārstāvniecību un starptautisko organizāciju pārstāvji Latvijā. Ārvalstu padomnieku grupas sanāksmes Birojā notiek reizi ceturksnī. Sanāksmēs Birojs informē ārvalstu vēstniecības un starptautisko organizāciju pārstāvniecības par Biroja darbību un uzrunā ārvalstu pārstāvjus par iespējamo palīdzību un sadarbību korupcijas novēršanā un apkarošanā.