KNAB uzsācis kriminālprocesu par iespējamo Jūrmalas pilsētas domes amatpersonu kukuļošanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) šī gada augustā  uzsāktajā kriminālprocesā par iespējamo politisko partiju “No Sirds Latvijai” un politisko partiju apvienību “Zaļo un Zemnieku savienību” nelikumīgu  finansēšanu lielā apmērā iesaistītas piecas personas.

Kriminālprocesā ir trīs aizdomās turētie un divas personas pret kurām uzsākts kriminālprocess. Aizdomās  turētajām personām piemēroti drošības līdzekļi, kas  nav saistīti ar brīvības atņemšanu – izbraukšana no valsts un aizliegums tuvoties noteiktai personai.

Papildus informējam, ka KNAB lietvedībā atrodas cits kriminālprocess, kuru šī gada septembrī uzsāka Ģenerālprokurors, kas tika nodots pirmstiesas izmeklēšanas turpināšanai KNAB, par Rīgas Kurzemes rajona tiesas priekšsēdētāja, iespējams, izdarītiem noziedzīgiem nodarījumiem, kas saistīti ar  kukuļošanu un neizpaužamu ziņu izpaušanu.

Kriminālprocesā šobrīd  ir iesaistītas trīs personas starp tām viena valsts amatpersona, kas ieņem atbildīgu stāvokli.  Kriminālprocesā tiek izmeklēti noziedzīgi nodarījumi, kas saistīti ar kukuļņemšanu un neizpaužamu ziņu izpaušanu, kā arī kukuļdošanu un kukuļdošanas organizēšanu.

Izmeklēšanas interesēs šobrīd plašāka informācija netiek sniegta.

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

KNAB aicina iedzīvotājus un uzņēmējus, kuru rīcībā ir ziņas par prettiesiskas labumu pieprasīšanas gadījumiem, sniegt šo informāciju KNAB Ziņojumu centrā Brīvības ielā 104, Rīgā (bezmaksas uzticības tālrunis: 80002070), knab@knab.gov.lv. Anonimitāte garantēta.