KNAB rosina uzsākt kriminālvajāšanu pret ārvalsts privātpersonu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 2016.gada decembrī uzsācis kriminālprocesu par iespējamu dienesta dokumentu viltošanu saistībā ar vairāku fiktīvu darbinieku nodarbināšanu Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

KNAB rīcībā esošie materiālie liecina, ka SPKC amatpersonas, iespējams, mantkārīgā nolūkā, veica dienesta dokumentu viltošanu (Krimināllikuma 327.panta otrā daļa) ar nolūku fiktīvi nodarbināt vairākas personas.

Izmeklēšanas interesēs šobrīd plašāka informācija netiek sniegta.

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

327.pants. Dienesta viltojums

(1) Par dokumenta viltošanu vai par viltota dokumenta izsniegšanu vai izmantošanu, apzinoties, ka dokuments ir viltots, ja to izdarījusi valsts amatpersona, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.
(2) Par tādām pašām darbībām, ja tās izdarītas mantkārīgā nolūkā vai ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.