KNAB rosina uzsākt kriminālvajāšanu pret ārvalsts privātpersonu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas prokuratūrai  krimināllietas materiālus, rosinot uzsākt kriminālvajāšanu pret  personu par kukuļa piesavināšanos (Krimināllikuma (KL) 321.panta pirmā daļa) un par uzkūdīšanu kukuļa došanai (KL 323.panta pirmā daļa un KL 20.panta trešā daļa).

KNAB pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka persona, radot priekšstatu, ka ir pazīstams ar amatpersonām no Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD), mudināja dot kukuli tālākai nodošanai CSDD un Valsts policijas amatpersonām, lai tiktu atcelts  piemērotais automašīnas vadīšanas tiesību aizliegums.

Persona  mudināja dot kukuli 8150 EUR apmērā, bet viņam nodeva un  persona piesavinājās kukuli 6450 EUR.

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

KNAB aicina iedzīvotājus un uzņēmējus, kuru rīcībā ir ziņas par prettiesiskas labumu pieprasīšanas gadījumiem, sniegt šo informāciju KNAB Ziņojumu centrā Brīvības ielā 104, Rīgā (bezmaksas uzticības tālrunis: 80002070), knab@knab.gov.lv.  Anonimitāte garantēta.