KNAB priekšnieks tiekas ar KNAB Sabiedriskās konsultatīvās padomes locekļiem

Šodien, 6. jūlijā  notika Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) Sabiedriskās konsultatīvās padomes sēde (SKP), kurā padomes locekļi vienojās par turpmāko sadarbību ar jauno KNAB priekšnieku J.Straumi

Pirmās SKP sēdes laikā dalībnieki vienojās veicināt sabiedrības un KNAB sadarbību un informācijas apmaiņu korupcijas novēršanas jomā, kā arī veicināt attīstības plānošanas dokumentos un tiesību aktos korupcijas novēršanas jomā noteikto mērķu sasniegšanu.

Sēdes laikā tika pieņemts lēmums paplašināt SKP un uzņemt padomē biedrības “Sabiedrība par atklātību – Delna” pārstāvi Jāni Volbertu un Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS pārstāvi Valtu Kalniņu.

Tāpat sēdes laikā izskatīti biedrības “Latvijas juristu apvienība” ierosinātie jautājumi par politisko partiju finansēšanas tiesiskā regulējuma grozīšanu.

SKP sastāvā darbojas pārstāvji no Latvijas Krimināllietu advokātu biedrības, Latvijas Darba devēju konfederācijas, Patērētāju atbalsta centra, Latvijas Pilsoniskās alianses, Latvijas Tirgotāju asociācijas, Latvijas Juristu biedrības, Latvijas Komercbanku asociācijas, Latvijas Juristu apvienības, Latvijas Būvnieku asociācijas, Latvijas Preses izdevēju asociācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Raidorganizāciju asociācijas,  biedrības „Veselības projekti Latvijai” un pārstāvis no „Institute for Corporate Sustainability and Responsibility”.
KNAB SKP izveidota 2004.gadā ar mērķi nodrošināt sabiedrības pārstāvju līdzdalību korupcijas novēršanas politikas veidošanā, īstenošanā un sabiedrības izglītošanā. SKP uzdevums ir veicināt KNAB saikni ar sabiedrību, sniedzot rekomendācijas KNAB par aktuāliem jautājumiem.