Starptautiskā konferencē diskutēs par trauksmes cēlēju aizsardzību un pretkorupcijas jautājumiem

Lai veicinātu izpratni par trauksmes celšanu, trauksmes cēlēju aizsardzību un izaicinājumiem korupcijas mazināšanā, no 9. līdz 11. oktobrim ar starptautisku ekspertu līdzdalību Rīgā notiks konference “Ceļā uz atklātību, atbildību un labāku pārvaldību: trauksmes celšanas veicināšana, cīņa pret korupciju, nākotnes perspektīvas”.

Konferences pirmā diena veltīta trauksmes celšanas veicināšanai un trauksmes cēlēju aizsardzībai. Konferences dalībnieki pievērsīsies atšķirīgām pieejām trauksmes cēlēju ziņojumu iesniegšanā un izskatīšanā, aplūkos iekšējos trauksmes celšanas mehānismus, kā arī diskutēs par efektīvu trauksmes cēlēju aizsardzību.

Konferences dalībnieki apspriedīs, kā izveidot efektīvus un drošus trauksmes celšanas kanālus, kā arī diskutēs par pasākumiem trauksmes cēlēju aizsardzības nodrošināšanai. Diskusijas sniegs atbalstu aizsāktajam darbam, izstrādājot Trauksmes cēlēju aizsardzības likumprojektu (Ministru kabinetā apstiprināts 2017. gada 7. martā), kas ir iesniegts izskatīšanai Saeimā.

Savukārt konferences otrajā un trešajā dienā galvenā uzmanība tiks pievērsta izaicinājumiem, kas saistīti ar korupcijas novēršanu un apkarošanu Latvijas, Baltijas un plašākā starptautiskā mērogā, īpaši pievēršoties politiskās korupcijas mazināšanas problemātikai.

Konferencē ar pieredzi un labās prakses piemēriem dalīsies eksperti no Latvijas, kā arī ASV, Nīderlandes, Francijas, Polijas, Brazīlijas, Bulgārijas, Īrijas, Gruzijas, Vācijas, Lietuvas un Igaunijas un starptautiskām organizācijām – Ekonomiskās attīstības un sadarbības organizācijas (OECD), Eiropas Pretkorupcijas starpvalstu grupas (GRECO) un Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO). Eksperti un paneļdiskusiju dalībnieki pārstāvēs valsts, pašvaldību, nevalstisko un privāto sektoru.

Konferenci organizē Valsts administrācijas skola ESF projekta “Valsts pārvaldes cilvēkresursu profesionālā pilnveide korupcijas novēršanas un ēnu ekonomikas mazināšanas jomā” ietvaros sadarbībā ar Valsts kanceleju, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju un Latvijas Republikas Saeimu. Pieteikšanās dalībai konferencē saskaņā ar organizatoru nosūtīto uzaicinājumu.

Mediju iespējas:

1. dienā no plkst. 9.00 (norises vieta: Latvijas Republikas Saeima, Baltiešu zāle, Jēkaba iela 6/8, Rīga) – foto/video iespēja, mediju līdzdalība pasākumā. Mediju pārstāvjus, kuriem nav pastāvīgās akreditācijas darbam Saeimā, pasākuma atspoguļošanai lūdzam pieteikties, rakstot e-pastu prese@saeima.lv vai zvanot pa tālruni 67087244.

2.–3.dienā no plkst. 9.00 (norises vieta: “Tallink Hotel Riga”, Elizabetes iela 24, Rīga) – foto/video iespēja, mediju līdzdalība pasākumā. Mediju pārstāvjiem lūgums iepriekš pieteikt savu dalību KNAB galvenajai speciālistei sabiedrisko attiecību jautājumos Laurai Dūšai, rakstot uz e-pastu laura.dusa@knab.gov.lv vai zvanot pa tālruni 67356174.

Konferences programma