KNAB

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) atgādina, ka saskaņā ar Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā noteiktajām prasībām elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem, preses izdevumiem, reklāmas pakalpojumu sniedzējiem internetā vai publiskās vietās ir pienākums visam priekšvēlēšanu aģitācijas periodam noteikt priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanas izcenojumus, tai skaitā plānotās atlaides un atlaižu piemērošanas kritērijus, un nosūtīt tos publiskošanai līdz 2018.gada 9.maijam.

Izcenojumu iesniegšana ir nepieciešama, ja minētie pakalpojumu sniedzēji vēlas izvietot priekšvēlēšanu aģitāciju pirms 6.oktobrī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām.  Atgādinām, ka priekšvēlēšanu aģitācija ir laika posms no 2018.gada 9.jūnija līdz 4.oktobrim.

Preses izdevumiem un reklāmas pakalpojumu sniedzējiem internetā vai publiskās vietās minētie priekšvēlēšanu aģitācijas materiāla izvietošanas izcenojumi ir jānosūta KNAB, savukārt elektroniskiem plašsaziņas līdzekļiem – Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei. Atgādinām, ka priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izcenojumi pēc to publiskošanas minēto institūciju tīmekļa vietnēs ( www.knab.gov.lv un www.neplpadome.lv ) nav grozāmi. Aizliegts izvietot priekšvēlēšanu aģitācijas materiālus par augstāku vai zemāku cenu, nekā tas norādīts minētajos izcenojumos. Līgumus par raidlaika piešķiršanu un priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanu aģitācijas veicēji vai to pilnvarotas personas slēdz tieši un nepastarpināti tikai ar reklāmas pakalpojumu sniedzēju. Atgādinām, ka, ja arī tajos gadījumos, kad ir plānots izvietot priekšvēlēšanu aģitācijas informāciju bez maksas, informācija ir jānosūta KNAB.

Ja reklāmas izvietotāji savus izcenojumus, tai skaitā bezmaksas pakalpojumus, nav nosūtījuši publiskošanai noteiktā termiņā, tad tiem priekšvēlēšanu periodā ir aizliegts izvietot priekšvēlēšanu aģitācijas materiālus.

Informāciju lūdzam iesniegt elektroniski , nosūtot to uz e-pasta adresi: knab@knab.gov.lv , ja elektroniskais dokuments ir noformēts atbilstoši elektronisko dokumentu noformēšanai normatīvajos aktos noteiktajām prasībām, vai arī personīgi vai pa pastu. Adrese: Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, Citadeles iela 1, Rīga, LV-1010.

Jautājumu un neskaidrību gadījumā lūdzam zvanīt 26304880 vai 29482075.

Vairāk informācijas par priekšvēlēšanu aģitāciju pakalpojumu sniedzējiem: https://www.knab.gov.lv/lv/finances/campaigning/media/