Kosovas pārstāvju vizīte

Atbilstoši Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma prasībām priekšvēlēšanu aģitāciju var veikt  politiskā partija, politisko partiju apvienība, vēlētāju apvienība, deputāta kandidāts vai nesaistīta persona.

Nesaistītā persona ir ar politiskajām partijām, to apvienībām un vēlētāju apvienībām nesaistīta fiziskā persona, juridiskā persona vai reģistrēta šādu personu apvienība, kas veic savu individuālu priekšvēlēšanu aģitāciju.

Nesaistītā persona priekšvēlēšanu aģitācijai drīkst izmantot līdzekļus, kas nepārsniedz 15 minimālās mēnešalgas. Proti – šajā priekšvēlēšanu aģitācijas periodā maksimālais līdzekļu apjoms, ko nesaistītā persona drīkst izmantot priekšvēlēšanu aģitācijai, ir 6450 eiro.

Apmēra ierobežojumi nesaistītai personai ir attiecināmi uz:

  • priekšvēlēšanu aģitācijas izvietošanu,
  • labdarības pasākumu finansēšanu,
  • sponsorēšanu, izmaksājot pabalstus un izdarot dāvinājumus (ziedojumus);
  • pasta pakalpojumu izmantošanu.

Nesaistītā persona, kura vēlas izvietot priekšvēlēšanu radio, presē, internetā vai vidē, kā arī izplatīt savus priekšvēlēšanu aģitācijas materiālus, izmantojot pasta pakalpojumus, līgumus ar pakalpojumu sniedzējiem slēdz tieši un nepastarpināti. Turklāt, uz visiem (tai skaitā pastkastē pienākošajiem) priekšvēlēšanu aģitācijas materiāliem – reklāmām, skrejlapām, bukletiem, avīzēm, kas nav preses izdevumi, un citiem iespiedtehnikā izgatavotiem priekšvēlēšanu aģitācijas materiāliem, ir jābūt norādei, kurš aģitācijas veicējs to apmaksāja, drukātajiem materiāliem papildus ir jānorāda arī tirāža