KNAB

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) atgādina, lai saņemtu valsts budžeta finansējumu, politiskajām organizācijām (partijām) līdz 2018.gada 8.novembrim ir jāiesniedz KNAB rakstveida iesniegums.

Lai saņemtu valsts budžeta finansējumu, politiskā organizācija (partija) atver atsevišķu kontu Latvijā reģistrētā kredītiestādē un 20 dienu laikā pēc vēlēšanu rezultātu pasludināšanas dienas iesniedz rakstveida iesniegumu KNAB, norādot politiskās organizācijas (partijas) nosaukumu, reģistrācijas numuru un konta numuru. Atgādinām, ka šis konts tiek izmantots tikai valsts budžeta finansējuma saņemšanai un maksājumu veikšanai par Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likuma 7. 4 panta pirmajā daļā noteiktajiem izdevumu veidiem.

Saskaņā ar Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likuma 7. 1 panta pirmo un otro daļu valsts budžeta finansējumu piešķir politiskajai partijai vai apvienībai, par kuru iepriekšējās Saeimas vēlēšanās nobalsojuši vairāk nekā divi procenti vēlētāju, 0,71 euro apmērā kalendārā gada laikā par katru iegūto balsi. Valsts budžeta finansējumu piešķir uz četriem gadiem un izmaksā, sākot ar nākamo kalendāro gadu pēc Saeimas vēlēšanām.

Atbilstoši Centrālās vēlēšanu komisijas sniegtajai informācijai, divu procentu barjeru 13.Saeimas vēlēšanās pārvarējušas desmit politiskās partijas un partiju apvienības:

  1. „Saskaņa” sociāldemokrātiskā partija
  2. Politiskā partija “KPV LV”
  3. Jaunā konservatīvā partija
  4. Attīstībai/Par!
  5. Nacionālā apvienība „Visu Latvijai!”–„Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”
  6. Zaļo un Zemnieku savienība
  7. Jaunā VIENOTĪBA
  8.  Latvijas Reģionu Apvienība
  9.  “Latvijas Krievu savienība”
  10.  “PROGRESĪVIE”