KNAB pieņēmis lēmumus par valsts budžeta finansējuma piešķiršanu politiskajām partijām

Šodien, 14.novembrī, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārstāvis piedalījās starpnozaru sadarbības memoranda parakstīšanā. Veselības ministrija sadarbībā ar astoņām institūcijām – Veselības inspekciju, Valsts ieņēmumu dienestu, Nacionālo veselības dienestu, Latvijas Lielo slimnīcu asociāciju, biedrību “Veselības aprūpes daba devēju asociācija”, Valsts policiju, Patērētāju tiesību aizsardzības centru un KNAB, parakstīja memorandu ēnu ekonomikas un korupcijas apkarošanai veselības aprūpē.

Parakstot memorandu, institūcijas vienojušās par tuvāko gadu laikā veicamajiem uzdevumiem korupcijas risku novēršanā veselības aprūpē. Šo uzdevumu izpilde vērsta uz iestāžu koordinētu darbību, vienlaikus sekmējot informācijas apriti starp šīm institūcijām.

Memorands paredz, ka KNAB sadarbībā ar Veselības ministriju un augstākās izglītības iestādēm organizēs izglītojošus pasākumus veselības aprūpes jomas studentiem par korupcijas riskiem un apzinās citas izglītības iestādes sadarbības veidošanai; pēc ārstniecības iestāžu pieprasījuma rīkos informatīvus seminārus par korupcijas riskiem veselības aprūpē, to identificēšanas metodēm, novērtēšanu un mazināšanas iespējām, kā arī izglītos iestāžu (piemēram, Veselības ministrijas, Veselības inspekcijas, Nacionālā veselības dienesta) darbiniekus iepriekš minētajos jautājumos.

KNAB uzsver šāda sadarbības memoranda nozīmi korupcijas risku mazināšanā un ēnu ekonomikas novēršanā veselības nozarē, vienlaikus norādot, ka būtiskākais ir institūciju kopsadarbības rezultātā panākt memorandā iekļauto uzdevumu praktisku izpildi.