KNAB

Šodien, 13.februārī, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) viesojās trīs “ēnas”, kas sekoja KNAB priekšnieka Jēkaba Straumes darba ikdienai.

KNAB priekšnieku ēnoja Ance Enia Biele no Rīgas 84.vidusskolas 9.klases, Artūrs Pumpurs no Rīgas Teikas vidusskolas 9.klases un Ričards Meiers-Meiris no Mežciema pamatskolas 9.klases.

Jaunieši  iepazinās ne tikai ar KNAB priekšnieka darba ikdienu, bet arī ar dažādu KNAB struktūrvienību veiktā darba specifiku, tostarp, izmeklētāju darbu. „Ēnas” devās arī nelielā ekskursijā pa KNAB telpām, tai skaitā pabija nopratināšanas telpās un konferenču zālē, kur īsu brīdi iejutās semināra dalībnieku lomā.

Dienas gaitā jauniešiem bija iespēja kopā ar KNAB priekšnieku viesoties Ministru prezidenta birojā un tikties ar Ministru prezidentu Arturu Krišjāni Kariņu.

Noslēdzoties Ēnu dienai, jaunieši atzina, ka nenožēlo savu izvēli doties ēnot KNAB priekšnieku, un uzsvēra, ka ir patīkami pārsteigti par KNAB darbības daudzveidīgumu un lielo darba apjomu, kā arī KNAB amatpersonu ieinteresētību un kompetenci, iepazīstinot viņus ar biroja darbu un sniedzot atbildes uz jautājumiem.

Ēnu dienā KNAB piedalās septīto gadu pēc kārtas, sniedzot iespēju jauniešiem, kurus interesē iestādes darbs un cīņa ar korupciju, ielūkoties KNAB priekšnieka ikdienas darba aizkulisēs un iepazīties ar biroja darbības specifiku.

 

enu_diena.jpg (821,92 KB)

img_1462.jpg (4,29 MB)