KNAB

Šī gada 5.martā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs uzsācis kriminālprocesu par valsts un privāto akcionāru kopuzņēmuma SIA “Rīgas karte” amatpersonas izdarītiem, iespējams, noziedzīgiem nodarījumiem, par kuriem paredzēta atbildība Krimināllikuma 323.panta otrajā daļā un 322.panta pirmajā daļā, t.i.  par kukuļdošanu un starpniecību kukuļošanā.

Krimināllietas materiāli satur ziņas par kukuļa nodošanu starpniekam tālākai nodošanai amatpersonām, lai tās, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu darbības kukuļa devēja interesēs. Kriminālprocesa ietvaros aizturēta viena persona.

Krimināllietas izmeklēšana šobrīd ir sākuma stadijā. Detalizētāku informāciju par konkrēto kriminālprocesu KNAB sniegs, līdzko tas būs iespējams, nekaitējot izmeklēšanas interesēm.

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Vēršam uzmanību, ka jebkurā kriminālprocesā iesaistītajām personām ir tiesības uz aizstāvību, un atgādinām, ka nevainīguma prezumpciju piemēro visos kriminālprocesa posmos, t.i., sākot no brīža, kad persona tiek turēta aizdomās vai apsūdzēta, līdz brīdim, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta likumā noteiktajā kārtībā.