KNAB

Šodien, 7.martā, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs piemēroja drošības līdzekļus par kukuļdošanu aizdomās turētajai SIA “Rīgas karte” amatpersonai. Minētajai amatpersonai tika piemēroti šādi drošības līdzekļi: drošības nauda 200 000 eiro apmērā, aizliegums tuvoties noteiktām personām un aizliegums izbraukt no valsts.

Kā tika ziņots, šī gada 5.martā uzsāktā kriminālprocesa ietvaros KNAB vakar veica neatliekamās izmeklēšanas darbības un aizturēja valsts un privāto akcionāru kopuzņēmuma SIA “Rīgas karte” amatpersonu saistībā ar, iespējams, izdarītiem noziedzīgiem nodarījumiem, par kuriem paredzēta atbildība Krimināllikuma 323.panta otrajā daļā un 322.panta pirmajā daļā, t.i.  par kukuļdošanu un starpniecību kukuļošanā.

KNAB darbinieku iegūtā informācija satur ziņas par kukuļa nodošanu starpniekam tālākai nodošanai amatpersonām, lai tās, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu darbības kukuļa devēja interesēs.

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Vēršam uzmanību, ka jebkurā kriminālprocesā iesaistītajām personām ir tiesības uz aizstāvību, un atgādinām, ka nevainīguma prezumpciju piemēro visos kriminālprocesa posmos, t.i., sākot no brīža, kad persona tiek turēta aizdomās vai apsūdzēta, līdz brīdim, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta likumā noteiktajā kārtībā.