KNAB

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) informē, ka šodien, 21.augustā, iepriekš uzsākta kriminālprocesa ietvaros KNAB veic neatliekamās procesuālās darbības, tai skaitā sankcionētas kratīšanas.

Kriminālprocess uzsākts šī gada 6.augustā pēc Krimināllikuma 318.panta otrās daļas, 177.panta pirmās daļas un 275.panta pirmās daļas. Krimināllietas materiāli satur ziņas par to, ka Ogres novada domes amatpersona, iespējams, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, izkrāpa pašvaldības finanšu līdzekļus, izmantojot ārstniecības iestādes ārsta izsniegtu viltotu darba nespējas lapu. Šī gada februārī veikto krāpniecisko darbību rezultātā pašvaldībai nodarīts zaudējums ne mazāk kā 855,71 eiro apmērā.

Šobrīd aizturēta viena persona. Par piemērojamo drošības līdzekli procesa virzītājs lems atbilstoši Kriminālprocesa likumā noteiktajam termiņam, t.i., 48 stundu laikā.

Izmeklēšanas interesēs detalizētu informāciju par kriminālprocesu KNAB šobrīd nevar sniegt.

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Vēršam uzmanību, ka jebkurā kriminālprocesā iesaistītajām personām ir tiesības uz aizstāvību un atgādinām, ka nevainīguma prezumpciju piemēro visos kriminālprocesa posmos, t.i., sākot no brīža, kad persona tiek turēta aizdomās vai apsūdzēta, līdz brīdim, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta likumā noteiktajā kārtībā.