Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis 5. novembrī ierosināto krimināllietu Ģenerālprokuratūras Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļai kriminālvajāšanas uzsākšanai pret Iekšlietu ministrijas Informācijas centra Uzskaites nodaļas priekšnieci.

Minēto amatpersonu KNAB aizturēja 22. novembrī uz aizdomu pamata par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu (Krimināllikuma 318. panta otrā daļa[i]) un neizpaužamu ziņu izpaušanu (Krimināllikuma 329. pants[ii]).

KNAB uzskata, ka ir savākti pietiekami pierādījumi kriminālvajāšanas uzsākšanai pret Iekšlietu ministrijas Informācijas centra Uzskaites nodaļas priekšnieci, kurai šobrīd ir piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

KNAB sadarbībā ar Ģenerālprokuratūru turpinās izmeklēšanu krimināllietā arī pēc krimināllietas nodošanas kriminālvajāšanai.


[i] 318.pants. Dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana

(1) Par valsts amatpersonas izdarītām tīšām darbībām, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, ja šīs darbības radījušas būtisku kaitējumu valsts varai vai pārvaldības kārtībai vai ar likumu aizsargātām personas tiesībām un interesēm, -
soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar naudas sodu līdz sešdesmit minimālajām mēnešalgām.

(2) Par tādām pašām darbībām, ja tās izraisījušas smagas sekas vai ja tās izdarītas mantkārīgā nolūkā, -
soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem vai ar naudas sodu līdz simt piecdesmit minimālajām mēnešalgām.

[ii] 329.pants. Neizpaužamu ziņu izpaušana

Par tādu neizpaužamu ziņu, kuras nav valsts noslēpums, izpaušanu, ja to izdarījusi valsts amatpersona, kas par ziņu neizpaušanu bijusi brīdināta, -
soda ar arestu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz divdesmit minimālajām mēnešalgām.