Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa 5.oktobrī apmierināja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja 15.aprīlī iesniegto prasību un apturēja Brīvības partijas darbību uz sešiem mēnešiem, uzliekot tai par pienākumu divu nedēļu laikā no tiesas nolēmuma stāšanās likumīgā spēkā iesniegt likumā noteikto finansiālās darbības deklarāciju par 2003.gadu un zvērināta revidenta atzinumu par finansiālo un saimniecisko darbību 2003.gadā.

Brīvības partija līdz 1.martam neiesniedza KNAB ikgadējo finansiālās darbības deklarāciju par 2003.gadu un zvērināta revidenta atzinumu par finansiālo un saimniecisko darbību, tādējādi pārkāpjot Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likuma prasības.

Lai gan atbilstoši likuma prasībām KNAB nosūtīja rakstveida brīdinājumu par pienākumu pildīt likuma prasības un atbildību to neievērošanā, Brīvības partija minētos dokumentus neiesniedza arī līdz 8.aprīlim.

Saskaņā ar Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumu KNAB uzlikts pienākums ierosināt politiskās organizācijas darbības apturēšanu tiesas ceļā, ja tā mēneša laikā pēc brīdinājuma nosūtīšanas neiesniedz likumā prasītās ziņas.

Sakarā ar 2003.gada finansiālās darbības deklarācijas vai zvērināta revidenta atzinuma neiesniegšanu noteiktajā termiņā KNAB iesniedzis tiesā kopumā deviņus prasību pieteikumus par attiecīgo partiju darbības apturēšanu un trīs prasību pieteikumus par darbības izbeigšanu tiesas ceļā. Pašreiz ar tiesas lēmumu apturēta sešu partiju darbība.