Izvērtējot bijušā Ministru prezidenta Einara Repšes aizdevumu saņemšanu, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs secinājis, ka tā notikusi vispārējā kārtībā atbilstoši banku kredītprocentu noteikšanas metodikai un piešķirto aizdevumu kredītprocentu likmes atbilst vidējiem statistiskajiem rādītājiem valstī.

Pārbaudes rezultātā tika noskaidrots, ka E.Repše saņēmis no kredītiestādēm vairākus aizdevumus ar mainīgu procenta likmi. Mainīgo procentu likmi veido konkrētās bankas noteiktā nemainīgā papildu procentu likme atbilstoši klienta riska izvērtējumam un starpbanku tirgū noteiktās mainīgās bāzes likmes LIBOR un EURIBOR. Iepazīstoties ar banku sniegto informāciju par klienta riska izvērtējumu un nemainīgās papildu procentu likmes piemērošanu, KNAB konstatējis, ka lēmumi par aizdevumu piešķiršanu E.Repšem ir pieņemti, pamatojoties uz šo banku kredītkomiteju izvērtējumu, ka arī saskaņā ar banku kredītprocentu noteikšanas metodikām ilgtermiņa kredītiem, ievērojot kredīta lielumu, valūtu, termiņus un nodrošinājuma tirgus vērtību, klienta kredītvēsturi un maksātspēju (klienta ienākumi, izglītība, darba pieredze un konkurētspēja darba tirgū).

Salīdzinot Centrālās statistikas pārvaldes un Latvijas Bankas sniegto informāciju par vidējām svērtām (mainīgām) kredītu procentu likmēm, kādas 2003.gadā tika noteiktas fiziskajām personām ilgtermiņu aizdevumiem, KNAB konstatējis, ka E.Repšem piešķirto aizdevumu kredītprocentu likmes atbilst vidējiem statistiskajiem rādītājiem valstī.

Tādējādi KNAB nav pamata uzskatīt, ka kredītiestādes būtu izsniegušas aizdevumu E.Repšem nekustamo īpašumu iegādei uz īpaši labvēlīgiem nosacījumiem kā dāvanu likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" izpratnē.