Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja Sabiedriskā konsultatīvā padome 4. novembra sēdē uzklausīja KNAB priekšnieka informāciju par Biroja šā brīža aktualitātēm, kā arī par iecerēm un mērķiem 2005. gadam.

Lai padome varētu pilnvērtīgi sniegt ieteikumus Biroja darbam, Aleksejs Loskutovs informēja padomi par Biroja darba rezultātiem pēdējos mēnešos. Padomes sēdē tika apspriestas arī iespējamās Biroja darba prioritātes nākamajam gadam. KNAB vadība un konsultatīvās padomes locekļi vienojās, ka īpaši svarīgi uzdevumi nākamajam gadam ir:

  • politisko organizāciju finansiālās darbības kontroles iespēju pilnveidošana un partiju finanšu darbības kontrole saistībā ar gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām,
  • korupcijas novēršana rīcībā ar valsts un pašvaldības līdzekļiem un mantu (iepirkumi un noma),
  • institūciju iekšējās pretkorupcijas sistēmas izveidošana, vadītāju atbildības palielināšana,
  • korupcijas novēršanas un apkarošanas valsts programmas izpildes nodrošināšana.

Padome vienojās, ka daudzas korupcijas novēršanas un apkarošanas problēmas nevar risināt bez būtiskiem uzlabojumiem tieslietu sistēmā. Padome nolēma uz nākamo sēdi uzaicināt tiesu varas pārstāvjus, lai apspriestu kādas problēmas ietekmē korupcijas apkarošanas darbu un kā tiesu vara ir gatava iesaistīties šo problēmu risināšanā.

Biroja pārstāvji aicināja padomē pārstāvētās organizācijas iesaistīties konkrētu Korupcijas novēršanas un apkarošanas valsts programmas uzdevumu īstenošanā un izpildes novērošanā.

Biroja Sabiedriskā konsultatīvā padome izveidota, lai nodrošinātu sabiedrības pārstāvju līdzdalību valsts korupcijas novēršanas politikas veidošanā, īstenošanā un sabiedrības izglītošanā. Padome veicinās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja saikni ar sabiedrību, sniedzot rekomendācijas Birojam par aktuāliem jautājumiem.