Pirmdien, 16.augustā, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieks Aleksejs Loskutovs tikās ar Saeimas Korupcijas, kontrabandas un organizētās noziedzības novēršanas un apkarošanas uzraudzības komisijas priekšsēdētāju Ainaru Latkovski, lai apspriestu iespējamos grozījumus likumos saistībā ar KNAB darbību, kā arī nepieciešamos finanšu līdzekļus funkciju efektīvākai nodrošināšanai.

A.Latkovskis iepazīstināja KNAB vadību ar viņa vadītās komisijas sagatavotajiem priekšlikumiem KNAB neatkarības stiprināšanai. Priekšlikumi paredz, ka Saeimas Korupcijas, kontrabandas un organizētās noziedzības novēršanas un apkarošanas uzraudzības komisija veic KNAB parlamentāro kontroli, kā arī izvērtē un akceptē KNAB budžeta projektu un virza to apstiprināšanai Saeimā.

A.Loskutovs un A.Latkovskis vienojās 28.septembrī KNAB telpās rīkot Saeimas Korupcijas, kontrabandas un organizētās noziedzības novēršanas un apkarošanas uzraudzības komisijas sēdi, lai apspriestu KNAB paveikto un pārrunātu pašreizējo telpu atbilstību iestādes darbības specifikai.

A.Latkovskis iepazīstināja KNAB vadību ar 2004.gada valsts budžeta grozījumiem sagatavoto priekšlikumu, kas paredz papildus finansējumu KNAB funkciju efektīvākai nodrošināšanai vēlēšanu izdevumu kontrolei pirms 2005.gada martā paredzētajām pašvaldību vēlēšanām. A.Loskutovs atzina, ka Saeimas atbalsta gadījumā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam būtu iespējams jau no 2004.gada septembra nodrošināt vēl efektīvāku partiju finansēšanas noteikumu izpildes kontroli. 2004.gada jūnijā ir sācies saskaņā ar Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumu noteiktais 270 dienu priekšvēlēšanu posms.