Ceturtdien, 7.oktobrī pulksten 15 notiks Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (Birojs) Sabiedriskās konsultatīvās padomes (Padome) ceturtā sēde.

Ņemot vērā Padomes iepriekšējā sēdē skatīto jautājumu par ienākumu gūšanas kontroles pilnveidošanas iespējām, plānots, ka šajā sēdē Padome pieņems atzinumu par koncepcijas projektu «Fizisko personu ienākumu gūšanas kontroles pilnveidošana».

Latvijas Juristu biedrība iepazīstinās Padomes locekļus ar nepilnībām tiesiskajā regulējumā attiecībā uz iepirkumu valsts un pašvaldību vajadzībām un citiem ar valsts un pašvaldību īpašuma apsaimniekošanu saistītiem aspektiem.

Padomes sēdē KNAB aicinās arī Padomē pārstāvētās organizācijas iesaistīties konkrētu Korupcijas novēršanas un apkarošanas valsts programmas uzdevumu īstenošanā un izpildes novērošanā.

KNAB Sabiedriskā konsultatīvā padome izveidota, lai nodrošinātu sabiedrības pārstāvju līdzdalību valsts korupcijas novēršanas politikas veidošanā, īstenošanā un sabiedrības izglītošanā. Padome veicinās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja saikni ar sabiedrību, sniedzot rekomendācijas Birojam par aktuāliem jautājumiem.

Padomes darbību reglamentē Padomes nolikums, ar kuru var iepazīties www.knab.gov.lv.

Informāciju medijiem par sēdes norisi un tajā pieņemtajiem lēmumiem sniegs Padomes priekšsēdētājs Valts Kalniņš pulksten 17 RJA Senātā zālē, Alberta ielā 13.