Piektdien, 19.martā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārstāvji apmeklēs Daugavpili, kur tiksies ar rajona pašvaldību vadītājiem, lai informētu par interešu konflikta novēršanu pašvaldību amatpersonu darbā, kā arī stāstīs par korupcijas novēršanas mehānismiem, kurus katra pašvaldības iestāde var ieviest savā darbā.

Uzsākot amatpersonu izglītošanu par korupcijas novēršanas jautājumiem, KNAB veica pašvaldību aptauju, lai apzinātu pašvaldību amatpersonu un darbinieku zināšanas par korupcijas novēršanu, izpratni par interešu konfliktiem un ētikas standartiem. Kopumā aptaujā piedalījās 530 dažādu Latvijas pašvaldību amatpersonu un darbinieku atbildot uz jautājumiem gan par korupcijas riska jomām pašvaldību iestādēs, gan biežāk sastopamajām problēmām saistībā ar ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu un interešu konfliktu pašvaldību darbā.

Pašlaik pašvaldības amatpersonu un darbinieku izglītošanas ietvaros KNAB gatavo rokasgrāmatu pašvaldību amatpersonām par interešu konflikta atklāšanu un novēršanu.

Ar pašvaldību vadītājiem KNAB pārstāvji tiksies no pulksten 12:00 līdz 13:30 Daugavpils rajona padomes rīkotā informatīvā pasākuma ietvaros (Daugavpilī, Rīgas ielā 2).