Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (turpmāk - KNAB) darbinieki krimināllietas ietvaros veiktās kratīšanas laikā a/s "Arcis" izņēmuši 11 krimināllietu materiālu oriģinālus, kā arī vairāk nekā 100 klasificētās informācijas vienību.

KNAB darbinieki izņēmuši privātfirmā arī datorus, kuri iespējams satur saskaņā ar likumu "Par valsts noslēpumu" aizsargājamu informāciju.

Kratīšana veikta prokurora uzdevumā 2003.gada 5.novembrī ierosinātās krimināllietas ietvaros par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un neizpaužamu ziņu izpaušanu.

Pašlaik KNAB noskaidro, kurā izmeklēšanas stadijā atrodas katra konkrētā kratīšanā izņemtā krimināllieta, kā arī apstākļus, pie kādiem krimināllietas un valsts noslēpuma objekti nokļuvuši privātfirmas rīcībā.

Valsts noslēpuma objektu aizsardzību un izmantošanu nosaka likums "Par valsts noslēpumu" un saskaņā ar to izdotie Ministru kabineta 1997.gada 25.jūnija noteikumi Nr.225 "Valsts noslēpuma aizsardzības noteikumi".

Krimināllietu pēc Krimināllikuma 318.panta (Dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana) otrajā daļā un 329.pantā (Neizpaužamu ziņu izpaušana) paredzētajām noziedzīga nodarījuma pazīmēm KNAB ierosināja 2003.gada 5.novembrī un 1.decembrī nosūtīja Ģenerālprokuratūras Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļai kriminālvajāšanas uzsākšanai pret Iekšlietu ministrijas Informācijas centra Uzskaites nodaļas priekšnieci.