Kosovas pārstāvju vizīte

KNAB piedāvā lielisku iespēju apliecināt sevi, iepazīt KNAB darbu un, iespējams, nākotnē veidot karjeru valsts pārvaldē.

Ņemot vērā to, ka 2018.gada 6.oktobrī plānotas 13.Saeimas vēlēšanas, ļoti svarīgi ir priekšvēlēšanu periodā no 9.jūnija līdz 5.oktobrim, kā arī vēlēšanu dienā 6.oktobrī nodrošināt priekšvēlēšanu aģitācijas un vēlēšanu godīgu norisi.  

Turpinot iepriekšējos gados aizsāktās tradīcijas, KNAB aicina studentus, īpaši topošos politologus un sociologus, kļūt par brīvprātīgajiem KNAB palīgiem, apgūstot gan teorijā, gan praksē Priekšvēlēšanu aģitācijas likumu un tā piemērošanu, iegūstot papildu zināšanas un pieredzi, kas jums kā topošajiem jomas profesionāļiem ir aktuālas.

Ko mēs piedāvājam, lai palīdzētu iespējami profesionāli veikt brīvprātīgā darbu:

  1. Izglītojošu semināru par KNAB kompetenci politisko partiju finansēšanā, kā arī priekšvēlēšanu aģitācijas likumisko ietvaru. Semināra ietvaros sniegsim teorētisko informāciju, kā arī minēsim tipiskākos pārkāpumus. Izglītojošā semināra ietvaros pārrunāsim arī iespējamos riskus, kas saistīti ar 13.Saeimas vēlēšanām, kā arī informēsim par KNAB veiktajiem pasākumiem, lai šos riskus samazinātu.
  2. Papildu konsultācijas situācijās, kad tādas nepieciešamas.
  3. Unikālu pieredzi.

Ko mēs sagaidām no brīvprātīgā:

  1. Apolitisku attieksmi.
  2. Interesi par valsts pārvaldi un politiskajiem procesiem.
  3. Vēlmi veikt šādus uzdevumus:
    • Pamanīt priekšvēlēšanu aģitāciju internetā, jo īpaši sociālajos tīklos, vidē, TV, radio, sabiedriskajā transportā, presē un citur;
    • Izvērtēt aģitācijas atbilstību Priekšvēlēšanu aģitācijas likumam;
    • Iespējama pārkāpuma gadījumā informēt KNAB, izmantojot aplikāciju “Ziņo KNAB!”

Ja vēlies kļūt par brīvprātīgo, raksti uz e-pastu: Davis.Sirmais@knab.gov.lv, norādot savu kontaktinformāciju. Pieteikšanās termiņš – 8.jūnijs.