KNAB

Šodien, 10.maijā, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs piedalījās valsts pārvaldes iestāžu Atvērto durvju dienā, sniedzot interesentiem plašāku ieskatu KNAB darba specifikā.

Atvērto durvju dienas ietvaros KNAB viesojās uzņēmīgi un zinātkāri Vangažu vidusskolas skolēni, LU SZF Politikas zinātnes 1.kursa studenti un citi interesenti.

Lai veicinātu jauniešu izpratnes veidošanu par KNAB kompetenci, KNAB kompetencē esošo administratīvo, krimināllietu izmeklēšanas principiem un citiem būtiskiem jautājumiem, jaunieši tika iesaistīti dažādās aktivitātēs – interaktīvās darba grupās.

Jaunieši arī devās nelielā ekskursijā pa KNAB telpām, tai skaitā pabija nopratināšanas telpās un konferenču zālē, apskatīja dienesta transportlīdzekļus un praktiski iepazinās ar ziņošanas iespējām.

Ikvienam bija iespēja uzzināt arī vairāk par kukuļošanas atklāšanas vēsturiskajām metodēm, aplūkot agrāk operatīvajā darbībā izmantoto tehniku un aprīkojumu, kā arī uzmērīt operatīvo darbinieku formas tērpus un to sastāvdaļas.

Vienlaikus KNAB darbinieki atbildēja uz visiem interesējošiem jautājumiem, tajā skaitā arī par to, kā kļūt par KNAB darbiniekiem un kādas zināšanas nepieciešamas viņu darbā.

Noslēdzoties Atvērto durvju dienai, jaunieši atzina, ka nenožēlo savu izvēli apmeklēt KNAB, kā arī jūtas patīkami pārsteigti un gandarīti par iespēju paplašināt savas zināšanas un izpratni par KNAB kompetencē esošiem jautājumiem.

a.jpg (2,88 MB)

aaa.jpg (308,33 KB)

bb.jpg (237,95 KB)

c.jpg (3,38 MB)

 

dd.jpg (319,22 KB)