KNAB

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) veicis mobilās lietotnes “Ziņo KNAB!” satura pārveidi, pielāgojot lietotni ziņošanai par visiem KNAB kompetencē esošiem pārkāpumiem vai noziedzīgiem nodarījumiem.

Pirms 13.Saeimas vēlēšanām un Eiropas Parlamenta vēlēšanu priekšvēlēšanu periodā KNAB aicināja iedzīvotājus mobilajā lietotnē “Ziņo KNAB!” informēt par novērotajiem priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem. Tagad, izmantojot mobilo lietotni “Ziņo KNAB!”, iedzīvotāji vienkāršā un ērtā veidā var paziņot gan par valsts amatpersonu atrašanos interešu konflikta situācijā, gan par iespējamiem korupcijas gadījumiem, gan arī sniegt informāciju par, viņuprāt, politisko partiju finansēšanas pārkāpumiem.

Vēršam lietotāju uzmanību, ka ziņošana ir anonīma, personai nav nepieciešams sevi autentificēt. Gadījumos, ja iespējamā pārkāpuma fiksēšanas brīdī nav pieejams interneta pieslēgums, informāciju varat fiksēt video vai foto un vēlāk nosūtot, aprakstā precizēt notikuma laiku, vietu un citu, jūsuprāt, noderīgu informāciju. Informāciju varat sniegt arī tikai apraksta veidā.

Lietotne pieejama lejupielādei bez maksas elektronisko ierīču lietotņu veikalos App Store un Google Play.

KNAB aicina ikvienu būt neiecietīgam pret korupciju, neiesaistīties pretlikumīgās darbībās un par sev zināmiem, iespējams, koruptīviem gadījumiem, interešu konflikta situācijām vai politisko partiju finansēšanas pārkāpumiem vērsties KNAB, izvēloties sev ērtāko ziņošanas iespēju, tostarp, izmantojot mobilo lietotni “Ziņo KNAB!”.

zino-knab_3_.jpg (68,79 KB)