Aģitācija
KNAB

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) atgādina, ka rītdiena, 10. jūlijs, ir pēdējā diena, kad reklāmas pakalpojumu sniedzēji var iesniegt priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanas izcenojumus saistībā ar š.g. 29. augustā plānotajām Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām. 

Preses izdevumiem un reklāmas pakalpojumu sniedzējiem internetā vai publiskās vietās priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanas izcenojumi jānosūta KNAB, savukārt elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem – Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei.

KNAB atgādina, ja reklāmas pakalpojumu sniedzējs priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izcenojumus noteiktajā termiņā nav iesniedzis, tam priekšvēlēšanu aģitācijas periodā aģitācijas materiālus izvietot ir aizliegts.

Informāciju par priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izcenojumiem KNAB aicina iesniegt trīs veidos – elektroniski, klātienē vai pa pastu. Visi iesniegtie reklāmdevēju priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanas izcenojumi ir publicēti KNAB tīmekļa vietnē www.knab.gov.lv.

KNAB vērš uzmanību, ka pienākums iesniegt priekšvēlēšanu aģitācijas izcenojumus publiskās vietās nav attiecināms uz personām, kas nav saistītas ar politiskajām partijām vai to apvienībām un kas priekšvēlēšanu aģitāciju plāno veikt savā vārdā.