Otrdien, 3.augustā, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieks Aleksejs Loskutovs tikās ar Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektoru Dzintaru Jakānu, lai apspriestu līdzšinējo veiksmīgo sadarbību un tās pilnveidošanas iespējas.

Sarunas sākumā A.Loskutovs atzina, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam visciešākā sadarbība izveidojusies tieši ar Valsts ieņēmumu dienestu un tā struktūrām gan valsts amatpersonu interešu konfliktu atklāšanā, fizisko un juridisko personu ienākumu likumības izvērtēšanā, gan ierosināto krimināllietu pirmstiesas izmeklēšanā.

KNAB pārstāvji iepazīstināja Dz.Jakānu ar uzkrāto pieredzi valsts amatpersonu darbības kontrolē un atklāto pārkāpumu novēršanā, kā arī praktiskajām un juridiskajām problēmām korupcijas novēršanas un apkarošanas jomā. VID vadītājs tika informēts arī par KNAB vadītās darba grupas gatavoto koncepciju ar priekšlikumiem fizisko personu ienākumu gūšanas kontroles pilnveidošanā.

Tikšanās laikā abas puses apsprieda KNAB un VID sadarbības uzlabošanas iespējas, piemēram, pārbaudot valsts amatpersonu deklarācijās sniegto ziņu patiesumu, personu ienākumu gūšanas likumību, nodrošinot personu mantiskā stāvokļa efektīvu kontroli, izvērtējot valsts amatpersonu sarakstu sastādīšanas atbilstību likumā noteiktajām prasībām, sagatavojot jaunus priekšlikumus likumdošanas pilnveidošanai abu institūciju kompetencē esošajos jautājumos.

KNAB priekšnieks A.Loskutovs uzsvēra, ka 3.augustā Ministru kabinets akceptējis Korupcijas novēršanas un apkarošanas valsts programmu turpmākajiem pieciem gadiem, paredzot papildu finansējumu vairākām valsts institūcijām, t.sk. Valsts ieņēmumu dienestam, konkrētu uzdevumu veikšanai pretkorupcijas jomā.