KNAB ir pieņēmis lēmumu sniegt Administratīvajai apgabaltiesai apelācijas sūdzību un lūgt atcelt šos tiesas spriedumus, uzskatot, ka Administratīvās rajona tiesas 2004. gada 19.jūlija spriedumi, ar kuriem tika apmierinātas politisko partiju apvienības "Zaļo Zemnieku Savienība", politiskās partijas "Latvijas Zaļā partija" un centriskās partijas "Latvijas Zemnieku savienība" prasības par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lēmumiem par nelikumīgi saņemto finanšu līdzekļu atmaksāšanu ir pretrunīgi un nesamērīgi.

Visi trīs spriedumi tiks pārsūdzēti pilnā apjomā, jo to motīvu daļā ir būtiskas pretrunas un dažādi interpretējami apsvērumi, piemēram, par to, kas ir vērtējams kā "acīmredzama pārrakstīšanās kļūda".

KNAB uzskata, ka tiesas spriedumā nav ievērots samērīgums, jo procesuālās nepilnības, ko ir pieļāvis KNAB, izdodot administratīvos aktus, nav radījušas tādas tiesiskās sekas, lai būtu pietiekošs pamats atcelt KNAB pieņemtos lēmumus pavisam. Tiesa nav arī devusi KNAB iespēju novērst pieļautās procesuālās nepilnības.

Lai arī tiesa nav analizējusi ziedojumu likumību saskaņā ar "Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumu" un nav ņēmusi vērā KNAB sniegtos pierādījumus par pieņemto ziedojumu neatbilstību likuma prasībām, tomēr tā viennozīmīgi atzīst KNAB konstatētos tiesību normu pārkāpumus par nepierādītiem.

KNAB gatavojas iesniegt apelācijas sūdzības tiesas spriedumā noteiktajā 20 dienu laikā, kopš tā sastādīšanas dienas.